14. maj 2012

rabarber muffins

jeg er nødt til at dele denne dejlige opskrift med jer
de seneste år har det været det, årets første høst af rabarber er brugt til



 









rarber muffins (ca. 16 stk.)

250 blødt smør
3 dl sukker (250 g)
4 æg str L
150 reven marcipan
4½ dl hvedemel (275 g)
2 tsk bagepulver
200 g snittede rabarber
½ dl rørsukker (50 g)
100 g hakket hvid chokolade

rør smør og sukker blødt og pisk æggene i et ad gangen
den revne marcipan røres i æggemassen
sigt hvedemel og bagepulver i dejen
fordel dejen i muffinsformene
blandt de 2-3 cm snittede rabarber med rørsukker og chokolade
drys blandingen over kagerne og bag dem ca. 25 min. ved 180 grader
drys evt. med lidt flormelis

opskriften er fra bladet Spis Bedre (forår 2010)
- jeg håber, at de tilgi'r mig, for I må prøve disse muffins!

20 kommentarer:

  1. Den må prøves i weekenden, elsker de første rabarber.
    Bagte en rabarbertærte af de allerførste i går.
    Mumf:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Måske jeg skal prøve en tærte næste gang. Det ender ofte med en smuldredej......

      Slet
  2. Åh tak for denne opskrift ! Den ser godt nok MEGET lækker ud- hvid chokolade og rabarber og marcipan- åh hvad vil du mere :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den hvide chokolade er perfekt sammen med rabarberne. God bagning!

      Slet
  3. I love that rhubarb is rabarber in Danish! These look really yummy, Mette.

    SvarSlet
    Svar
    1. .....and I love the word rhubarb, Krista. They are so good. The mix of rhubarb and white chocolate is perfect.

      Slet
  4. Uhm, dem må jeg prøve. Har lige fået et bundt fra min brors have :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Heldige dig. Glæd dig - de smager skønt!

      Slet
  5. Den opskrift må jeg afprøve. Skal lige et smut ud i kolonihaven og hente et bundt med hjem - har allerede lavet rabarbertærte og marmalade:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg gad godt have bundter i haven, men der var lige 200 g til en portion muffins. God bagning, Gitte.

      Slet
  6. It looks so yummy! Thanks for the recipe!

    SvarSlet
    Svar
    1. Happy baking! They are very good.

      Slet
  7. Åh, hvor ser de lækre ud !!

    SvarSlet
    Svar
    1. ...de kan godt være vanedannende i disse rabarber tider. Prøv dem!

      Slet
  8. Uhasom de ser lækre ud!! Rabarber, marcipan og hvid choko i den samme kage - det kan kun være godt! Må prøves en af de kommende fridage.

    SvarSlet
    Svar
    1. God bagning og nyd fridagene.

      Slet
  9. Mette20.5.12

    Har lige checket rabarberniveauet i haven - det er helt i top, så jeg bager muffins snarest og det er en god måde at få brugt det sidste marcipan fra jul - de er fantastisk gode - jeg prøvede at bage dem sidste år - uhmmmm........

    Vi ses tirsdag - ikke?

    SvarSlet
  10. Hej, Nu er der købt ind til muffins, og rabarberne står fint, så onsdag står den på bag og gæster.

    SvarSlet
  11. Anonym5.3.13

    Godt nok en masse kommentar om de ser godt ud, desværre er de ikke så lækre som de ser ud, bruger normal grund opskriften fra kvalimad med surmælksprodukter i, de bliver bare gode hver gang også med marcipan hvidchoko og rababer, og hvad man ellers kan finde på at komme i.
    Bent

    SvarSlet
  12. Har lige bagt og smagt - og det bliver ikke sidste gang. Tak for en skøn opskrift!

    SvarSlet

your comments make me happy